Brexit Update - 7 zaken die je moet weten

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk sloten op 24 december 2020 een vrijhandelsverdrag. Vanaf 1 januari 2021 gelden bij zakendoen met het VK andere regels. Je krijgt te maken met douaneverplichtingen. Zoals import- en exportaangiftes, keuringen, exportcertificaten en exportdocumenten.

KVK Export Nieuwe Markten tool
De tool helpt je bij een eerste indicatie van nieuwe exportmarkten.

Gebruik deze tool

7 zaken die je moet weten over het akkoord

Het VK en de EU hebben een overeenkomst. Op de valreep maakten beide partijen afspraken over Brexit. Zakendoen moet het VK verandert vanaf 1 januari 2021 en er gelden andere regels. Ook wanneer je via of naar het Verenigd Koninkrijk reist. Het VK is een ‘derde land’, een land buiten de EU. Informatie over de deal is inmiddels openbaar. Het Brexitloket legt de 7 zaken die je moet weten over het akkoord uit.

Vrijhandelsverdrag tussen EU en VK

Vanaf 1 januari 2021 gaat het handelsverdrag tussen de EU en het VK in voorlopige werking en geldt bij invoer van goederen een wederzijdse verlaging van invoerrechten. Voorwaarde is dat deze goederen van preferentiële EU- of VK-oorsprong zijn.

Verplichte douaneformaliteiten

Invoer- en uitvoeraangiftes bij de douane zijn vanaf 2021 verplicht als je zakendoet met het VK. Zorg dat je papierwerk op orde is om oponthoud aan de grens zoveel mogelijk te voorkomen.

(Bron: KvK)

Terug naar nieuws

Neem contact met ons op