Corporate finance

“Een bedrijf gaat niet failliet door een slechte solvabiliteit, wel door een slechte liquiditeit”. Over deze stelling valt te discussieren. Maar er is een kern van waarheid. Een winstgevend en solvabel bedrijf genereert lang niet altijd (voldoende) cashflow. Groeien is mooi en soms zelfs noodzakelijk maar zorgt voor een aanzienlijke druk op de liquiditeit. Niet zelden is de ontwikkeling van het werkkapitaal oorzaak van financieringsproblemen.

Een juist afstemming van de financiering op de cash-flow van uw onderneming is cruciaal. Tijdige en betrouwbare resultaten- en liquiditeitsprognoses zijn een essentieel stuurelement voor uw onderneming, en zorgen voor een vertrouwensrelatie met uw bank en andere financiers. N-XT Accountants & Adviseurs is een erkend gesprekspartner van banken.

N-XT Accountants & Adviseurs brengt uw cashflow en financieringsstructuur in kaart. Wij signaleren de pijnpunten en komen met gedegen voorstellen om de cashflow te optimaliseren en uw financieringsstructuur te verbeteren.

Niet alle financieringen zijn geschikt voor een traditionele financiering bij banken. Een goed alternatief is crowdfunding. Het eerste kwartaal van 2014 is er al net zo veel geld binnengehaald als in heel 2013. Geldvoorelkaar is een crowdfunding platform waar wij ervaring mee hebben.

Zo zijn er meerdere mogelijkheden tot financieren, zoals Qredits en private investeerders en participatiemaatschappijen.

Een nieuwe ontwikkeling is de coöperatieve gedachte van de kredietunies. Lokale en regionale ondernemers helpen collega-ondernemers en starters met het benodigd vermogen en know-how voor middellange termijn.

Welke financier het beste bij u past hangt af van uw persoonlijke en zakelijke situatie. In elk geval zal alternatieve financiering de trend zijn van de toekomst, waarbij interactie tussen de financier(s) en de gefinancierde bepalend zal zijn.


Neem contact met ons op