Iedere organisatie maakt een levenscyclus door en in elke fase heeft u als ondernemer behoefte aan andere adviesdiensten.
Van alle bedrijven die worden opgericht, bestaat driekwart na drie jaar niet meer. Door gebrek aan middelen, strategie en klanten komt zo voortijdig een einde aan bedrijven. Een belangrijke oorzaak is dat ondernemers onvoldoende weten in welke levensfase hun onderneming zich bevindt. N-XT Accountants & Adviseurs neemt u aan de hand en schakelt daar waar nodig de juiste adviseurs uit haar netwerk in.

Starter

Als starter heeft u zeer waarschijnlijk behoefte aan iemand die u de weg wijst in het woud van regelgeving en een sparringspartner voor uw problemen. Onze dienstverlening is erop gericht dat u ontzorgt wordt in deze opstartfase. Het begint bij een idee, welke u verwoord in een businessplan. Wij kijken kritisch naar de haalbaarheid van uw plannen, adviseren u over de passende rechtsvorm, eventuele financieringsmogelijkheden en vragen indien gewenst een VAR-verklaring aan. In deze fase zijn de kosten vaak hoger dan de baten en wilt u weten waar u aan toe bent. Dit begrijpen wij en daarom bieden wij u tegen een vaste prijs / abonnement aan om de administratie te verzorgen, de jaarrekening samen te stellen en de aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting te verzorgen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om ons te bellen met vragen, zonder dat u hier een extra factuur voor ontvangt.   

Uw prijs

Groei en investeringen

Na de eerste jaren van overleven volgt een periode waarin alles vanzelf lijkt te gaan. De zorgen over de cashflow verdwijnen naar de achtergrond. De organisatie groeit gestaag en u begint na te denken over investeringen. U gaat op zoek naar de medewerker met de juiste capaciteiten, maakt uw investeringsbegrotingen en vraagt uw financieringen aan. In deze fase worden de interne processen gestroomlijnd en bent u klaar voor de toekomst.

Uw financiering

Overname

Inmiddels zijn de processen op orde en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een fusie of overname staat voor de deur. Hiervoor heeft u de juiste specialist nodig, die voor u een waardebepaling uitvoert en voor u een due-dilligence uit kan voeren. Ook lonkt het buitenland. Of het nu Europa of de wereld is? Hiervoor is een internationaal netwerk belangrijk. Ook hier kunt u op ons rekenen!

Uw overname

Appeltje voor de dorst

U en uw onderneming hebben de levensfasen goed doorstaan en wellicht wordt het tijd om een stapje terug te nemen. Maar kan dit financieel wel, heeft u voldoende "pensioen" opgebouwd. Wij maken voor u een financiële planning, waarbij wij een foto maken van uw huidige financiële situatie en middels een aantal scenario's uw vermogen volgen in de toekomst. Uw financiële situatie

Verkoop

Uw financiële situatie ziet er goed genoeg uit om het rustiger aan te gaan doen en uw onderneming over te dragen. Wellicht is uw zoon of dochter de ideale "opvolger" of misschien toch een personeelslid. Dan begeleiden wij u bij het fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk overdragen van de onderneming, zonder dat uw pensioen wordt aangetast. Wij hebben in ons netwerk goede bedrijfswaardeerders, welke de juiste prijs voor uw onderneming kunnen bepalen. Mocht de verkoop aan een personeelslid of familielid niet aan de orde zijn, dan begeleiden wij u naar een bedrijvenmakelaar om uw onderneming tegen de beste prijs te verkopen, zonder dat het personeel hier van de dupe wordt.

Corporate recovery

Niets is zo veranderlijk als het weer, wordt wel eens gezegd, maar wie had de financiële crisis zes jaar geleden kunnen voorspellen en dat deze zo lang zou duren en de manier waarop ondernemers moeten veranderen verwacht. Dit alles leidt ertoe dat uw organisatie klaar moet zijn voor verandering. Middels ons eigen specialisme "corporate recovery", adviseren wij u over deze veranderingen.

Door middel van een quick-scan beoordelen wij uw organisatie op een aantal kritische factoren. Wij doen dit vanuit een bedrijfseconomisch, juridisch en procesmatig oogpunt. Vanuit deze punten schrijven wij een notitie / een overlevingsplan. Hierin staat hoe uw organisatie zou moeten veranderen om sterker uit de problemen te komen. Deze wordt met u besproken en wordt indien gewenst een vervolgtraject afgesproken.

Of het nu 5 voor 12 of 5 over 12 is, wij begeleiden u altijd!

Uw redding

Specialisten

Begrijp ons niet verkeerd. Wij kunnen veel, maar niet alles. Hiervoor hebben wij in de afgelopen jaren een netwerk van specialisten om ons heen verzameld. Mede door twintig jaar ervaring kunnen wij de juiste specialist, welke bij u past, inschakelen. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met de huisarts-functie. Wij gaan een stap verder, als sportarts, wij begeleiden u pro-actief, voordat het te laat is. Ons netwerk

Neem contact met ons op